Pages

Thursday, September 29, 2016

Random September Thoughts
Всички в блогосферата много се радват и се вълнуват, че есента дойде. За малко да се развълнувам и аз. Mа после се сетих колко мразя да ми е студено.

Нескопосаните шеги настрана, ама добре, че има сума ти почивни дни през септември, че да направи прехода между сезоните по-поносим за мен. Даже си взех малко отпуск в началото на миналата седмица, че да си я съединя към празниците. Какво правих с толкова много почивни дни наведнъж, ще попитате? НИЩО! Сигурно съм някакъв крайно скучен човек, но любимите ми отпуски са тези, през които не пътувам никъде, не правя нищо, седя си вкъщи, пия кафета/бири/вино, чета си книжки, гледам филми и толкова. За 2 дни отскочих до родния град, защото не се бях виждала с нашите от юни, което, като се изключат редовните расистки изказвания на баща ми, мина доста безпрепятствено приятно.
Няколко рандъм мисли от/за септември, който беше доста мил с мен:


-      гледайте “When Marnie Was There”. Better yet, гледайте ВСИЧКО на Studio Ghibli, до което можете да се докопате – досега няма нещо тяхно, от което да съм останала разочарована; 
-       септември ме кара да слагам канела на всичко; веднъж сложих канела на спагетите; една дума – недейте; 
-       Губи (дакелът ми) мрази да се разхожда на дъждовно време точно толкова, колкото и аз, и това е още една причина да я обичам; 
-       като се вземат предвид всички снимки и снимчици на есенни листа, чаши кафе на фона на нечии чаршафи и уютни усамотени къщички, дето се скъсах да реблогвам в Tumblr, има някакъв вариант дълбоко в мен да дреме един Autumn Lover (ама много дълбоко!) 
-       изведнъж заобичах вино и ако това не е доказателство, че понякога стават чудеса, не знам кое е; 
-       имам нужда от повече красота в живота си; опитах се да измисля как да го кажа по друг начин, че да не звучи толкова cheesy, ама не мога, so cheese it is.


Bye, September!

No comments:

Post a Comment